“SVEJEDNO MU JE ŠTO JE TAMO, SVJESTAN JE SVEGA!”: Dječak ubica okružen ljekarima i POLICIJOM, samo mu 1 osoba dolazi!

“SVEJEDNO MU JE ŠTO JE TAMO, SVJESTAN JE SVEGA!”: Dječak ubica okružen ljekarima i POLICIJOM, samo mu 1 osoba dolazi!

Dječak ubica iz Rismešten je na klinici, sam u sobi, ali pod budnim okom policije i ljekara koji ga opserviraju.

Dječak (13), koji je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru počinio jedan od najtežih zločina u istoriji Srbije, ubivši devetoro svojih školskih drugara i čuvara, i ranivši petoro učenika i nastavnicu istorije, već skoro dva mjeseca se nalazi na jednoj psihijatrijskoj klinici u Beogradu, i prema do sada dostipnim informacijama on nije imao prilike da se vidi ni sa majkom ni sa ocem.

Dečak ubica smješten je na klinici, sam u sobi, ali pod budnim okom policije i ljekara koji ga opserviraju. Njegov otac se od 3. maja nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško dijelo protiv opšte sigurnosti, jer je sina vodio u streljanu i obučavao ga da puca i nije adekvatno obezbijedio oružje koje je čuvao u kući.

“I protiv majke dječaka je tužilaštvo pokrenulo istragu kako bi se utvrdilo da li je ona počinila krivično djelo zanemarivanje i zlostavljanje djeteta. Ona se nalazi na slobodi”, kaže izvor i dodaje da uprkos tome, prema do sada dostupnim informacijama, majka nije otišla da vidi sina na psihijatrijskoj klinici. “Njemu rođaka donosi stvari, ali samo do vrata.Preda kesu ili torbu osoblju i ide dalje. Kod njega ne ulazi”, ispričao je ranije izvor.

Kako dalje saznaje Kurir, dječak ubica je prilično svjestan situacije u kojoj se nalazi. “On zna da ne može krivično da odgovara, jer ima manje od 14 godina. Zna i da se nalazi u bolnici. Djeluje kao da mu je sve jedno što je tu, jedino što ima čuvare, policajce u sobi i ispred sobe, pa mu je to malo neobično”, navodi sagovornik upoznat sa situacijom.

Inače, kako je Kurir pisao, dečak ubica je u jednom trenutku izrazio želju da svojim roditeljima nešto poruči. “Jednom je rekao da bi želio da poruči majci i ocu da novac koji su štedjeli za njegovo školovanje ulože u indeksne fondove, kako ne bi propadao dok je on zatvoren”, ispričao je dobro obaviješten izvor. Podsjetimo, Viši sud u Beogradu zabranio je dječakovoj majci da raspolaže svojom imovinom, a ista mjera donijeta je i prema njegovom ocu pre 15 dana.

“Pošto se majka danima raspitivala kod notara kako da prenese imovinu na treće lice, a otac je tražio da mu u pritvor dovedu notara kako bi to isto učinio, odlučeno je da im se privremeno zabrani da raspolažu, otuđe i opterete hipotekom svoje nepokretnosti i pokretnu imovinu. Ova mjera može da traje do pravosnažnog okončanja sudskog spora”, objasnio je izvor.

Podsetimo, dječak ubica je kobnog jutra došao u školu, a sa sobom je ponio dva očeva pištolja i Molotovljeve koktele koje je sam napravio. Sačekao je da zvoni za početak prvog časa, a onda krenuo ka ulazu u školu, gde ga je zaustavio čuvar Dragan V. koji je primijetio da je čudan. Dječak je tada izvukao pištolj i ranca i ubio čuvara, potom i tri djevojčice u hodniku škole. Zatim je ušao u učionicu istorije, gdje je njegovo odjeljenje imalo čas i tu ubio još šestoro učenika i ranio petoro i nastavnicu. Nakon krvavog pira, otišao je u školsko dvorište, razoružao se i pozvao policiju.

(MONDO/Kurir)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x