KECMANOVIĆIMA ĆE ODUZETI DJECU?! Za Kostino krvoproliće najviše će ispaštati roditelji – evo šta ih ČEKA!

KECMANOVIĆIMA ĆE ODUZETI DJECU?! Za Kostino krvoproliće najviše će ispaštati roditelji – evo šta ih ČEKA!

Biserka Jakovljević, socijalna radnica i advokat Mladen Magdelinić, komentarisali su status roditelja dječaka koji je počinio masakr u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Još uvijek nije poznato šta čeka roditelje dječaka iz osnovne škole “Vladislav Ribnikar” koji je ubio devet svojih vršnjaka i pripadnika obezbjeđenja. Biserka Jakovljević, socijalna radnica i advokat Mladen Magdelinić govorili su na ovu temu, a na samom početku advokat Magdelinić je istakao da ne može da odredi za koje bi krivično djelo majka dječaka ubice bila optužena.

– Za krivično delo zlostavljanje i zapuštanje, toga u ovom slučaju nema, ali nisam siguran za koje krivično delo, ne vidim koje krivično delo je ona izvršila, ako je izvršila. Centar za socijalni rad može da podnese tužbu – kaže socijalna radnica Biserka Jakovljević.

– Možemo da pričamo o propustima u vršenju roditeljskog prava, imali su propuste u funkcionisanju kao roditelji, da ne pričamo samo o vođenju u streljane i tome da nisu proveravali njegovu komunikaciju na internetu, on nema ljubavi prema devojčicama, oni su kao roditelji propustili da mu objasne da je zadatak dečaka da brane devojčice – rekla je.

Ukoliko se roditeljima ukine roditeljsko pravo, njegov staratelj u tom slučaju može biti neko od rođaka, lice od značaja ili interesa, ali je najčešće socijalni radnik. Ukoliko se dječaku dodeli staratelj, ne mora da bude isti staratelj i sestri, kažu stručnjaci.

Podsjetimo, majka dječaka je sa kćerkom u subotu zaustavljena na granici kada je pokušala da napusti zemlju. Ranije je viši sud u Beogradu donio je odluku o majci dječaka (13) koji je osumnjičen da je počinio masakr, zabranu da raspolaže imnovinom. Ova mjera je donijeta na prijedlog izvršnih povjerilaca i članova porodice jednog od ubijenih učenika radi obezbjeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke dječaka ubice.

Pokušali da zaštite imovinu
Inače, porodica dječaka ubice, na sve načine pokušava da zaštiti svoju imovinu, o čemu svedoči i činjenica da je majka dječaka nakon što je njen sin ubio devet svojih vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” krenula da obilazi notarske kancelarije sa ciljem da prebaci svu porodičnu imovinu na rođake. Majka je dala punomoćje advokatu sa ciljem da pokloni svoju imovinu, odnosno, da je prebaci na rođake.

Podsjetimo, učenik sedmog razreda je kobnog 3. maja došao u školu naoružan očevim pištoljima i molotovljevim koktelima. Po ulasku u školsko dvorište, a kada je već zvonilo za početak prvog časa, on je prvo pucao u školskog čuvara D. V. i ubio ga. Potom je u holu škole i kabinetu istporije ubio osmoro đaka, dok je njih šestoro ranio, kao i nastanicu istorije. Dvanaest dana nakon masakra, preminula je još jedna žrtva koja je bila ranjena. Advokat Slavka Babić objašnjava da roditelji imaju pravo da podnesu tužbu protiv roditelja maloletnika.

(republika.rs)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x