KOSTA DANAS NAPUNIO 14 GODINA, MAJKA NIJE HTJELA DA GA VIDI: Evo Šta Se Sve Dešavalo Ispred Klinike

KOSTA DANAS NAPUNIO 14 GODINA, MAJKA NIJE HTJELA DA GA VIDI: Evo Šta Se Sve Dešavalo Ispred Klinike

Dječak Kosta K., koji je 3. maja počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, danas, 30. jula, puni 14 godina i postaje krivično odgovoran, ali ne i za zločin koji je počinio samo tri mjeseca ranije.

Dječak je u iskazu koji je dao odmah poslije masakra detaljno objasnio svoj plan i kako je proračunao da neće krivično odgovarati, prenosi Mondo.

Naime, policija je zaplijenila dječakov telefon, kao i kompjutere, a sav materijal je poslat na vještačenje. On je danima prije zločina na internetu istraživao Krivični zakonik.

– Odnosno koja je starosna granica za odlazak u zatvor u našoj zemlji. Zbog toga je, kako se sumnja, svjesno izabrao baš ovaj trenutak za napad, jer je shvatio da djeca do 14 godina ne idu u zatvor i nisu krivično odgovorna. Praktično je požurio da do svog 14. rođendana počini zločin kako ne bi mogao da bude krivično gonjen – ispričao je tada izvor upućen u istragu.

Prema saznanjima portala Republika, ni majka Miljana mu danas nije došla u posjetu. Maloljetni ubica smješten je na Klinici za neuropsihijatriju za djecu i omladinu, a tamo su i na njegov rođendan bile jake mjere policijskog obezbjeđenja. Za čitav današnji dan samo je jedna porodica došla u posjetu, ali ne Kosti, već drugom dječaku, koji je na liječenju u istoj zgradi.

Kao što su se uvjerili, danas pored klinike na kojoj je smješten maloljetni ubica nije mogla ni muva da proleti bez znanja prisutnih policajaca, koji su bolničku ustanovu obezbjeđivali sa četiri vozila.

Inspektori u civilu i uniformisani policajci obezbjeđivali su i juče čitav bolnički krug i sve ulaze. Ove mjere uvedene su čim je Kosta prebačen na psihijatrijsko-psihološko vještačenje u ovoj ustanovi. Pored njegove sobe stalno su dvojica inspektora, a zaposleni u bolnici su dobili posebne instrukcije. Posjete svim malim bolesnicima se provjeravaju, dežurna sestra sprovodi porodice svih bolesnika do soba. Čak je i staklo na vratima u hodniku u kojoj je soba dječaka-ubice zamagljeno da se ne bi vidjelo kretanje po hodniku. Kao što su pisali, njemu nisu dozvoljene šetnje van zgrade.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x