NEVRIJEME SE PREMJEŠTA, NA UDARU NOVI SAD: Jezivi Prizori Iz Subotice! Munje PARAJU NEBO Širom Vojvodine, POTPUNI HAOS (VIDEO)

NEVRIJEME SE PREMJEŠTA, NA UDARU NOVI SAD: Jezivi Prizori Iz Subotice! Munje PARAJU NEBO Širom Vojvodine, POTPUNI HAOS (VIDEO)

Olujno nevrijeme koje je prethodno pogodilo Hrvatsku stiglo je i u Srbiju, pogodivši sam sjever zemlje. Naime, nad Suboticom su crni oblaci, prisutna je povremena grmljavina, sijeva i duva jak vetar, a ulice su zbog obilne kiše poplavljene.

15.23 – Nakon Subotice na udaru Novi Sad

Nakon što su obilni pljuskovi pogodili Suboticu, nevrijeme koje je došlo u Srbiju iz Hrvatske upravo je zahvatilo i Novi Sad.

https://www.instagram.com/p/CvUhadMt4w2/?utm_source=ig_embed&ig_rid=fe3b58d7-28a5-40a0-a409-39bd4a4d29c8

13.45 – Poplava u Subotici

Udari vjetra su na momente jači, a negdje oko 13.45 sati polako se pojačao intenzivet nevremena, te je u tom periodu pljusak bio snažan.

https://www.instagram.com/reel/CvUf2sEN2CH/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d607e820-a38c-4bd2-87d3-516849007d26

Iz minuta u minut pristižu snimci nevremena u Subotici, na kojima se može videti kako su ulice poplavljene, a automobili jedva prolaze.

https://www.instagram.com/reel/CvUiYxbNeoy/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3dc01d81-fbf9-472c-9237-e75257cb0957

Teslino naselje u Subotici takođe je poplavljeno.

https://www.instagram.com/reel/CvUioxftT-u/?utm_source=ig_embed&ig_rid=be0cffad-8014-4ad1-914b-374e0cc0b87b

Takođe, na Fejsbuku je objavljen snimak iz Apatina prije sat vremena, na kom se vidi kako munje paraju nebo nad gradom i sprema se oluja.

Meteorolozi su još prije nekoliko dana najavili nepogode u ovom gradu i upozorili su da će iz Hrvatske stići u Srbiju i prvo pogoditi Bačku.

Na pomolu nova superćelijska oluja?

Ranije danas se oglasio i meteorolog Marko Čubrilo, koji je iznio detaljnu vremensku prognozu za početak avgusta na svom Fejsbuk profilu.

Meteorolog Čubrilo navodi da se očekuje svježije vrijeme praćeno povremenim pljuskovima sve do 9. avgusta, a da se oko 05. avgusta računa na jače pogoršanje vremena.

“Danas prolazne nestabilnosti, ponegde i vrlo jake, ali se superćelijske nepogode ne očekuju. Novo, jako, pogoršanje kada će i one biti moguće se očekuje oko 05.08”, naveo je meteorolog Marko Čubrilo u objavi na svom Fejsbuk profilu.

RHMZ izdao upozorenje na nepogode

Na području zapadne Bačke pojava pljuskova sa grmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada.

Pljuskovi i grmljavina koji se od sredine dana očekuju na sjeveru Vojvodine, a od poslijepodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vjetrom.

Veća količina padavina (20 do 40 mm, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, prije svega u zapadnoj Srbiji, a zatim u Šumadiji i oblasti oko Zapadne i Velike Morave sa tendencijom premještanja padavinske zone u prvom dijelu noći dalje na istok i jugoistok.

Što se tiče današnjeg dana, preko regiona će se premještati hladan front donoseći grmljavinske pljuskove, koji će ponegdje biti vrlo jaki te se za kratko vrijeme očekuje i preko 15 mm taloga uz pojavu tuče/grada i vrlo jakog vjetra, posebno u zoni samog hladnog fonta, započinje svoju najnoviju prognozu meteorolog Marko Čubrilo.

Kako stoji u objavi meteorologa, nestabilnosti će najkasnije stići do samog juga i jugoistoka regiona i tamo će veći dio dana biti vrlo topao, a tamo će nestabilnosti samim tim biti i najrjeđe.

Kurir.rs

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x