PRVE SLIKE SA MJESTA UŽASA U SRBIJI! POLICIJA BLOKIRALA ULICU, PORODICA I KOMŠIJE U ŠOKU: Nikad se nisu svađali

PRVE SLIKE SA MJESTA UŽASA U SRBIJI! POLICIJA BLOKIRALA ULICU, PORODICA I KOMŠIJE U ŠOKU: Nikad se nisu svađali

Tijela muža i žene nađena su sinoć ispred njihove porodične kuće u Boleču (Srbija). Kako se sumnja, muž Milan K.(65) je prvo ubio ženu Gordanu (59) pa presudio sebi, a prema nezvaničnim informacijama, tijela je našao deda, odnosno Milanov otac.

Na licu mjesta je i dalje policija koja obavlja uviđaj, a tu su se okupili i rodbina i komšije.

Svi su u nevjerici zbog zločina koji se dogodio i kažu da ne znaju šta bi mogao biti motiv.

-Bili su divni ljudi, nije bilo svađa, uvijek su se lijepo javili, žena je radila u firmi, imali su jednog sina koji živi u gradu. Šok za sve – kažu komšije.

Kako piše Blic, porodica je porijeklom iz Like.

Pacijent iz Sarajeva, koji je bio povrijeđen, javio se 31. jula u Opću bolnicu „Dr. Abdulah Nakaš“, u pratnji svoje kćerke, žaleći se na strašne bolove u lijevom kuku.

Klinički pokreti su iznimno bolni i ograničeni. U prilogu nalaza je bio RTG koji pokaže mogući prijelom vrata lijeve butne kosti. Urađen je i CT, te indiciran operativni tretman.

Umjesto da pacijenta operiraju u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“, ljekari navedene bolnice, ne pružaju pomoć unesrećenom pacijentu, navodeći, da se „operativni tretman ne može obaviti u njihovoj ustanovi iz tehničkih razloga“, te pacijenta – kako je vidno i nalaza Opće bolnice – šalju pacijenta na Kliniku za ortopediju KCUS-a!

Izvor portala Podlupom.ba navodi, da sve pacijente na kojima naprave loše operativne zahvate u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“, zbog teških komplikacija usljed opertivnog tretmana u Općoj bolnici, šalju na „remont“ na KCUS.

KCUS trenutno ima tri pacijenta, koje je uz određene propuste operisao dr. Mirza Biščević.

Jedna žena je nakon operacije U Državnoj bolnici, dobila tešku sepsu, da joj iz kičmenog stuba curi gnjoj i voda.

Aktuelni potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo ustvrdio je u intervju za Anadoliju, da se “protiv aktuelnog menadžmenta KCUS-a vodi politička motivirana hajka”, iako pruža najveći broj zdravstvenih usluga pacijentima iz cijele Federacije!

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x