USISIVAČ VAM SE PREGRIJAVA I NE VUČE KAO PRIJE? Samo uradite jednu stvar i ponovo će raditi kao da je nov, OVO MORATE ZNATI

USISIVAČ VAM SE PREGRIJAVA I NE VUČE KAO PRIJE? Samo uradite jednu stvar i ponovo će raditi kao da je nov, OVO MORATE ZNATI

Kada budete uključili usisivač vidjećete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregrijava se

Usisivač je neizostavan deo skoro svakog domaćinstva i nenadmašan u čišćenju kuće ili stana. Međutim, dugotrajnom upotrebom desi se da usisivač sve slabije radi.

Srećom, rješenje ove situacije je i više nego jednostavno. Evo šta bi trebalo uraditi da ponovo bude kao nov.

Prvo, otvorite dio usisivača u kojem se nalazi kesa za prašinu. Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje.

U ovom slučaju na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mjestima debele i do jednog milimetra.

Zbog toga dvije gume ne prijanjaju jedna na drugu i motor umjesto da vuče vazduh kroz crijevo usisivača, vazduh uvlači između ove dvije gume što značajno smanjuje snagu čišćenja.

Slično se može desiti i na gumenom dijelu kese za prašinu. Rješenje je, pretpostavljate, jednostavno. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gume. Isto uradite i na kesi za prašinu.

Nakon toga potrebno je i očistiti filtere koji se poslije duže upotrebe usisivača znatno zaprljaju. Izvadite usisni filter iz ležišta. Isto uradite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača.

Oba filtera prvo dobro istresite, a zatim operite vodom i deterdžentom (možete i staviti nove u koliko ih imate). Nakon sušenja vratite filtere na mjesto.

Kada budete uključili usisivač vidjećete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregreva se.

Ukoliko i dalje ne radi, ili pozovite majstora da proveri ili je vrijeme za kupovinu novog.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x