“Oteo mu je kćerku prije par godina”: Prijatelj muškarca kojeg je ubio Sulejmanović otkrio nove detalje o monstrumu iz Gradačca

“Oteo mu je kćerku prije par godina”: Prijatelj muškarca kojeg je ubio Sulejmanović otkrio nove detalje o monstrumu iz Gradačca

Mirnu opštinu Gradačac juče je potresla strašna tragedija koja je ostavila za sobom ranjene i gubitke života, šokiravši zajednicu koja se suočila s nezamislivim nasiljem od strane Nermina Sulejmanovića, koji je izveo krvavi pir u kojem je smrtonosno nastradala njegova supruga i još dvoje ljudi, dok su troje ljudi zadobili ozbiljne povrede.

Nizama Hećimović, prva je nevina žrtva i ujedno nevjenčana supruga Sulejmanovića. Osim nje, život su izgubili i Onder Džengiz i njegov sin Denis Džengiz, koji su rodom iz Tutina, ali su imali tursko državljanstvo, jer su kratak period života proveli u Turskoj. Sulejmanović je ranio i suprugu Ondera Džengiza, Harisu Džengiz. Nasilni čin je zahvatio i lokalnog policajca Huseina Kotorića, te Nedima Pamukovića, sugrađanina koji je takođe zadobio povrede.

Niz manipulativnih radnji
A. Bajramović, prijatelj porodice Džengiz je otkrio istinu i podijelio informacije koje osvjetljavaju pozadinu ovog tragičnog slučaja. Prema Bajramovićevim tvrdnjama, Nermin Sulejmanović je izveo niz manipulativnih radnji, uključujući prevaru i krađu, koje su konačno kulminirale u stravičnom nasilju. Bajramović navodi da je Sulejmanović prevario maloljetnu kćerku Ondera Džengiza, nagovorivši je da ukrade značajnu sumu novca iz kuće njene vlastite porodice.

Porodica Džengiz je proživjela agoniju tokom dvosedmičnog perioda, ne znajući gdje se nalazi njihova kćerka. Nakon dvije sedmice, djevojčica se vratila s manjom sumom novca. Po povratku, njen otac, Onder Džengiz, je tražio od Sulejmanovića da vrati novac, što je eskaliralo u ozbiljne konflikte koji su na kraju rezultirali policijom i sudskim postupkom, da bismo sa krajnim epilogom svi već bili upoznati.

Oteo Džengizovu kćerku
– Prije nekih 7- 8 godina ovaj idiot je oteo Džengizovu kćerku koja se u međuvremenu udala za Pazarca. Tada maloljetnoj djevojci obećavao zlatnu budućnost, bla… bla…, kako to već pali kod maloljetnih curica. Onda je nagovori da ukrade 75.000 evra iz kuće i onda odu s tim parama negdje u Srbiju. Dvije sedmice agonije u Džengizovoj porodici i nakon toga curica se vraća sa hiljadu evra i eto. Naravno Džengiz ga je tužio i tražio da mu vrati pare, ali od toga ništa. Sud i država nisu nista preuzeli da zaštite porodicu Onder i ta je agonija trajala oko osam godina. Ostalo su detalji da šta se u međuvremenu dešavalo i evo epilog sad svima poznat – napisao je A. Bajramović.

Pa je dalje nastavio:

– Džengiz je bio mnogo dobar čovjek, veliki borac i jako uspješan čovjek od posla. Jedno vrijeme živio je u Turskoj i zato posjeduje i tursko državljanstvo. Inače otac mu bio porijeklom iz okoline Tutina – završio je A. Bajramović, piše Avaz.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x