ZA OVIM MAĐARSKIM RECEPTOM ZA PALAČINKE JE POLUDIO INTERNET: Uopšte ih NE MIJESE kao mi, evo gdje je CAKA

ZA OVIM MAĐARSKIM RECEPTOM ZA PALAČINKE JE POLUDIO INTERNET: Uopšte ih NE MIJESE kao mi, evo gdje je CAKA

U nastavku pročitajte recept za palačinke

Sastojci: 

4 jaja; 
70g putera 
70g brašna
300 ml punomasnog mlijeka
70g šećera
1 kašikica soka od limuna
Ulje za prženje.

Sastojci za preliv: 5 kašika zaslađenog kakaa; 3 kašike šećera.

Priprema:

Sve namirnice bi trebale da budu sobne temperature. 4 žumanca pjenasto umutiti sa šećerom. Dodati omekšali puter i dalje mutiti dok se lijepo ne sjedini. Neizmjenično dodavati mlijeko i brašno i dalje mutiti dok se ne dobije glatka smjesa koja je dosta gušća od smjese za obične palačinke. U posebnoj posudi umutiti bjelanca u čvrsti snijeg sa sokom od limuna i eventualno pola kašikice šećera.

Kada je i bjelance umućeno, kašiku po kašiku dodavati bjelance prethodno napravljenoj smjesi, i zatim sve zajedno polako izmješati sa kutlačom.

Napomena: 

Dobro pripremljena smjesa nema izdvojen sloj vode na dnu šerpe, ali ne treba paničiti ni ako ga ima. U tom slučaju treba zahvatati od dna šerpice da bi se zahvatilo i tečnog i pjenastog dijela.

Palačinke se peku u običnom tiganju u kojem ih inače pravite, s tim što je poželjno da tiganj bude manjih dimenzija – do 22cm. Od smjese bude ukupno 5-6 palačinki. Prilikom pečenja koristiti malo više ulja nego obično, pošto su palačinke teške pa će se teže skliznuti na tanjir.

Važno: 

Palačinke se peku samo sa jedne strane! Stavlja se oko 2 kutlače smjese za jednu palačinku i treba ih peći na manjoj ili umjerenoj temperaturi. Naime, zbog svoje debljine, donji dio ne bi trebalo da pocrni a sa gornje strane će se malo stegnuti pjena. Debljina palačinke je oko 1cm kada se ispeče. Ređaju se jedna na drugu, i na svaku se stavi po 2 kašike posipa čim je gotova. Kada je gotovo, cijeli desert izgleda kao torta, i tako se i siječe.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x