PRIJATELJ PORODICE ONDER: Sulejmanović im je prije par godina oteo kćerku, sud i država ih nisu zaštitili

PRIJATELJ PORODICE ONDER: Sulejmanović im je prije par godina oteo kćerku, sud i država ih nisu zaštitili

Otkrivaju se novi detalji života Nermina Sulejmanovića, koji je u petak likvidirao tri osobe, a još tri ranio.

Nizama Hećimović, prva je nevina žrtva i ujedno nevjenčana supruga Sulejmanovića. Osim nje, život su izgubili i Đengiz Onder i njegov sin Denis Onder.

A. Bajramović, prijatelj porodice Onder je podijelio informacije koje osvjetljavaju pozadinu ovog tragičnog slučaja.

Prema Bajramovićevim tvrdnjama, Nermin Sulejmanović je izveo niz manipulativnih radnji, uključujući prevaru i krađu, koje su konačno kulminirale u stravičnom nasilju. Bajramović navodi da je Sulejmanović prevario maloljetnu kćerku Đengiza Ondera, nagovorivši je da ukrade značajnu sumu novca iz kuće njene vlastite porodice.

Porodica Onder je proživjela agoniju tokom dvosedmičnog perioda, ne znajući gdje se nalazi njihova kćerka. Nakon dvije sedmice, djevojčica se vratila s manjom sumom novca. Po povratku, njen otac, je tražio od Sulejmanovića da vrati novac, što je eskaliralo u ozbiljne konflikte koji su na kraju rezultirali policijom i sudskim postupkom, da bismo sa krajnim epilogom svi već bili upoznati.

“Prije nekih 7- 8 godina ovaj idiot je oteo Đengizovu kćerku koja se u međuvremenu udala za Pazarca. Tada maloljetnoj djevojci obećavao zlatnu budućnost, bla… bla…, kako to već pali kod maloljetnih curica. Onda je nagovori da ukrade 75.000 eura iz kuće i onda odu s tim parama negdje u Srbiju. Dvije sedmice agonije u Đengizovoj porodici i nakon toga curica se vraća sa hiljadu eura i eto. Naravno Đengiz ga je tužio i tražio da mu vrati pare, ali od toga ništa. Sud i država nisu nista preuzeli da zaštite porodicu Onder i ta je agonija trajala oko osam godina. Ostalo su detalji da šta se u međuvremenu dešavalo i evo epilog sad svima poznat”, napisao je A. Bajramović.

Pa je dalje nastavio:

“Đengiz je bio mnogo dobar čovjek, veliki borac i jako uspješan čovjek od posla. Jedno vrijeme živio je u Turskoj i zato posjeduje i tursko državljanstvo. Inače otac mu bio porijeklom iz okoline Tutina”, završio je A. Bajramović.

(Crna – Hronika)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x