Naloženo vještačenje telefona Nermina Sulejmanovića: S KIM JE RAZGOVARAO POSLJEDNJIH DANA? OVO SU NOVI DETALJI

Naloženo vještačenje telefona Nermina Sulejmanovića: S KIM JE RAZGOVARAO POSLJEDNJIH DANA? OVO SU NOVI DETALJI

Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, naložio je sigurnosnim službama vještačenje mobitela Nermina Sulejmanovića, trostrukog iz Gradačca.

Vještačenjem bi se konačno moglo otkriti s kojim je sucima i policajcima Sulejmanović razgovarao te je li među njima bila ljubavnica koja je otkrila adresu na kojoj se skriva njegova partnerica Nizama Hećimović, koju je brutalno i to prenosio na Instagramu.

Ministar Hurtić poručio je da se žene koje su žrtve nasilja ne vraćaju nasilniku i da trebaju tražiti pomoć i podršku institucija.

“Kao ministar, kao otac i suprug, želim da pošaljem poruku svim ženama i svoj djeci koji su maltretirani u porodici da kada se odluče da izađu iz te kuće da potraže sigurnost i pomoć i da se ne vraćaju i da idu do kraja, da se tom, manijaku, ne vrate i da idu dalje, jer on će pokušavati da ženu vrati nazad. Onog momenta, kada se ona vrati kući, zaključili smo da tada nastupa pakao za tu ženu, to dijete”, rekao je Hurtić.

Istakao je da je dao smjernice sigurnosnim službama da vještače telefon trostrukog Nermina Sulejmanovića i da se vidi s kim je posljednjih sedam dana razgovarao i ko mu je dojavio gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović koju je o. Osim nje, Sulejmanović je u petak još dvije osobe i tri ranio prije nego što JE SEBE.

Vještačenje mobitela trostrukog iz Gradačca moralo bi otkriti još niz detalja: je li imao pomagače u u, s kim je razgovarao prije z, koliko je imao krtica u pravosuđu i policiji te je li itko znao da će on svoju nevjenčanu suprugu.

Poznato je da je Sulejmanović često koristio mobitel za objave na društvenim mrežama, što je kulminiralo live prijenosom na Instagramu.

Na telefonu se vjerojatno nalazi Nerminova prepiska s brojnim osobama, fotografije, selfieji… ali i historija pretraživanja interneta, koja bi nam mogla pokazati je li i koliko dugo Nermin planirao SVE TIn.

Ured glavnog tužitelja i Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona održali su hitan sastanak na kojem je razgovarano o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici u vezi sa slučajem Nizame Hećimović.

Utvrđuje se ko je od pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona Sulejmanoviću dojavio gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se skrivala kod tetke, te kakvu ulogu u cijeloj priči ima Dženana Selimović, policijska službenica PU Gradačac.

(Radio Sarajevo)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x