PROŠLO JE 13 GODINA Otkako Je Proglašena NAJDLAKAVIJOM NA SVIJETU: Evo Kako Ona Danas Izgleda, UDALA SE – NEMA NIJEDNU DLAKU NA LICU

PROŠLO JE 13 GODINA Otkako Je Proglašena NAJDLAKAVIJOM NA SVIJETU: Evo Kako Ona Danas Izgleda, UDALA SE – NEMA NIJEDNU DLAKU NA LICU

Tajlanđanka je 2010. upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najdlakavija tinejdžerka, ali danas njen život izgleda drugačije. Sve se potpuno promijenilo, a pogledajte kako danas izgleda bez dlaka.

Supatra “Nat” Sasupan iz Tajlanda rođena je 1999. i odmah po dolasku na svet neprijatno je iznenadila i osoblje bolnice i roditelje. Naime, ova devojka je rođena s dlakama po cijelom tijelu, a prjeterana maljavost je prvi sindrom Ambrasovog sindroma, retke i nasledne genetske malformacije koju uzrokuje prekovremena aktivnost folikula. Od srednjeg veka do danas zabeleženo je svega 50 takvih slučajeva.

– Nismo imali pojma da će ovako izgledati. Na ultrazvuku mi je već pre rođenja rečeno da izgleda dlakavo, ali mislili smo da je to normalna kosa. Kada mi ju je nakon carskog reza babica donijela, šokirala sam se. Prvo sam plakala, ali ipak je to naše dete i brzo smo se s tim pomirili, otkrila je majka Sompon.

Budući da je Ambras sindrom neizlječiv i otporan na tehnike kao što su lasersko uklanjanje dlaka ili bilo koji tretman koji usporava njihov rast, devojčica je morala da se pomiri sa svojm izgledom.

Ipak nije bilo lako. U školi je trpila maltretiranje vršnjaka koji su je nazivali vukodlakom i majmunom. Ali nisu svi bili tako okrutni pa je Nat s vremenom pronašla prijatelje.

– Ne osjećam se drugačije od bilo koga drugog, a imam puno prijatelja u školi. To što sam dlakava čini me posebnom, rekla je jednom prilikom devojka koja je 2010. završila u Ginisovoj knjizi rekorda kao najdlakavija tinejdžerla.

Početkom 2018. objavljeno je da je sada srećno udata, a na fotografiji na kojoj pozira sa suprugom vidljivo je da više nema dlake. Ipak, njen otac je otkrio kako one nisu nestale, već se Nat redovino brije.

(Story.hr)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x