VIC DANA: Učiteljica I Perica

VIC DANA: Učiteljica I Perica

– “Zašto si na roditeljski sastanak pozvao svog djeda!?2

A Perica će:

– “Jedini on u porodici slabo čuje.”

ihalis Kacuris smrtno je stradao od uboda nožem u tuči huligana Dinama iz Zagreba i AEK-a u Atini.

Nesrećnom 29-godišnjem mladiću nije bilo spasa u haosu koji se desio u noći između ponedjeljka i utorka.

U trenutku kada je čula da joj je sin ubijen, majka Mihalisa je doživjela srčani udar i trenutno se nalazi u bolnici “Crveni krst” u atinskom naselju Nova Filadelfija.

Sada se prvi put oglasio i otac smrtno stradalog mladića. U izjavi za grčke medije, poručio da mu je jedina želja da pronađe ubicu.

“Sada mi je stalo da pronađem ubicu svog djeteta. Nažalost, moje dijete je izgubljeno i bojim se da će i drugi biti izgubljeni. Želim da se oprostim sa svojim djetetom, a pa onda da pričam”, poručio je otac Mihalisa Kacurisa.

Roditelji tragično stradalog 29-godišnjaka dobili su veliku podršku od roditelja Alkisa Kampanosa. Alkis je bio navijač Arisa, koga je napalo 12 navijača PAOK-a i usmrtilo zbog njegove navijačke pripadnosti. Sedmorica su dobila doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva ih nehata, dok su petorica osuđena na po 20 godina zatvora.

Otac nesretnog Alkisa je izjavio.

“Jedan mladić je izgubio život. Moja žena i ja smo šokirani. Mislio sam da će Alkis biti posljednja žrtva slijepog nasilja, ali nažalost ovo se sve nastavlja. Riječi su siromašne da ublaže bol roditelja koji su izgubili dijete. Naći ćemo priliku da im uputimo par riječi utjehe, ali riječi su siromašne”, poručio je otac Alkisa Kampanosa.

Podsjetimo, grčko javno tužilaštvo, pod nadzorom Marije Gani, pokrenulo je istragu zbog smrti Mihalisa Kacurisa. Svim uhapšenima, a njih je 104, određen je pritvor i terete se za ubistvo i još četiri krivična djela.

Još oko 50 učesnika tuče je trenutno van dometa policije, i za njima se traga. Grčka je postavila blokade na državnim putevima i granicama, kako bi sve osumnjičene privela pravdi.

Kurir sport

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x