STRAŠAN EPILOG TEŠKE NESREĆE KOJA SE SINOĆ DOGODILA: Hospitalizovano 6 Osoba! Svi Imaju Teške Povrede, Dvoje Priključeno Na Respirator

STRAŠAN EPILOG TEŠKE NESREĆE KOJA SE SINOĆ DOGODILA: Hospitalizovano 6 Osoba! Svi Imaju Teške Povrede, Dvoje Priključeno Na Respirator

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli hospitalizovano je šest osoba koje su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila u tom gradu.

Svi su teško povrijeđeni dok su dvije osobe u najtežem stanju priključene na respirator, piše Klix.

Sat i deset minuta nakon ponoći, u tuzlanskom naselju Solana dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je sedam osoba zadobilo povrede.

Portparol tuzlanskog UKC Ersija Aščerić–Mujedinović je kazala da su svi pacijenti sa politraumom i teškim tjelesnim povredama i oni se nalaze u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

Aščerić-Mujedinović je precizirala da su dvije osobe u najtežem stanju te su one priključene na aparate za vještačko disanje.

– Pacijent Đ.D. (21) zadobio je povrede glave, operisan je i nalazi se na respiratoru. Povrede glave, grudnog koša i kičme zadobio je pacijent M. V. koji je operisan i nalazi se na respiratoru. Pacijentica G.M. rođena (26) godine zadobila je povrede vratne kičme i gornjih ekstremiteta, kod nje je planiran operativni zahvat i pacijentkinja samostalno diše – navela je Aščerić – Mujedinović

Muškarac D.A. (27) zadobio je povrede grudnog koša, kičme i abdomena te je trenutno u toku operativni zahvat. Pacijentkinja M.R. (37) adobila je povrede glave, kičme i abdomena, samostalno diše te je planiran operativni zahvat.

– Pacijent M.E. (23) je hospitalizovan je u Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan je i komunikativan, a u toku je dodatna dijagnostika – dodala je portparolka tuzlanskog UKC.

Na kućno liječenje je otpušten pacijent M.K. rođen 2002. godine, koji je obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x