POJAVIO SE SNIMAK TOME ZDRAVKOVIĆA STAR 51 GODINU! Napisao pjesmu za koleginicu, ali je završila kod druge pjevačice! EVO KAKO ZVUČI (VIDEO)

POJAVIO SE SNIMAK TOME ZDRAVKOVIĆA STAR 51 GODINU! Napisao pjesmu za koleginicu, ali je završila kod druge pjevačice! EVO KAKO ZVUČI (VIDEO)

O legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću pisani su feljtoni i knjige, snimani filmovi, prepričavaju se brojne zgode iz njegovog burnog života i plodotvornog stvaralačkog rada.

U porodičnom arhivu Ljubice i Spase Berak sačuvan je i jedan Tomin snimak iz 1973. godine, nastao u stanu porodice Berak. Riječ je o pjesmi „Tužna žena“, koju će kasnije snimiti Subhija Šehović.

Toma je te godine pripremao pjesmu za novu ploču Ljubice Berak. Raspjevavao je zajedno s tadašnjim muzičkim producentom i klarinetistom Spasom Berakom, Ljubičinim suprugom. A u znak zahvalnosti za profesionalnu saradnju na ploči “Prokleta nedelja” za koju je Berak pisao aranžmane. Ljubica je na ovom, probnom snimku pevala zajedno s Tomom. Naravno, uz Spasinu pratnju na gitari u svom domu.

https://youtube.com/watch?v=-iYBp_RMqGc%3Ffeature%3Doembed

Nisu poznati detalji zašto pesma u izvedbi Ljubice Berak nikad nije snimljena. Ljubica i Spaso nikada o tome nisu iznosili detalje. Tek, ovih dana, Ljubica je dio arhiva ustupila na digitalizaciju Fondaciji SEVDAH na čelu s Damirom Galijaševićem koji je, uz Ljubičino odobrenje, poslao fragment ovog snimka.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x