Klikom na sliku zatvorite prozor.

“MALO JE 40 GODINA ZA OVAKAV ZLOČIN” Vučić razmatra uvođenje SMRTNE KAZNE: “Poslaću predlog Vladi po povratku iz Pariza”

“MALO JE 40 GODINA ZA OVAKAV ZLOČIN” Vučić razmatra uvođenje SMRTNE KAZNE: “Poslaću predlog Vladi po povratku iz Pariza”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras gostuje na TV Informer gde odgovara na brojna pitanja od značaja za Srbiju.
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će, kada se vrati iz Pariza, uputiti u pisanoj formi novoj vladi zahtev da razmotri da li će predložiti skupštini izmene i dopune Krivičnog zakona kako bi se uvela smrtna kazna za ubice poput ovih koji su ubili devojčicu Danku Ilić u Boru, kao i u školi Ribnikar, Duboni i Orašju.

– Svojevremeno sam se javno zalagao i zamolio Vladu Srbije da razmotri sa Savetom Evrope i svima drugima da li je moguće da ponovo bude uvedena smrtna kazna, a da ne pretrpimo posledice pravne i političke, da ne budemo kažnjeni zbog toga. Jer, ako neko delo zaslužuje smrtnu kaznu, onda je to ovo delo. Ja ću to da ponovim u pisanoj formi, čim se vratim iz Pariza uputiću Vladi Srbije, pa kad formiraju vladu neka razmotre, da li će ići sa takvim predlogom pred Narodnu skupštinu sa izmenama i dopunama Krivičnog zakona ili ne – rekao je Vučić gostujući na TV Informer.

Vučić je istakao da, iako nekog osudite na 40 godina, to nije adekvatna kazna za zločin kao što se desio u Boru, s obzirom na to da je devojčica bila živa kada su je udarila kola i da su je naknadno ubili.

Naveo je da oni koji su protiv smrtne kazne imaju opravdanje koje je racionalno i ozbiljno – da jednom da napravite grešku u 1.000 slučajeva i osudite nekog na smrt i izvršite tu kaznu, a posle se ustanovi posle 10, 20 ili 30 godina da ste pogrešili, mnogo je veći greh nego da 1.000 puta nekoga manjom kaznom kaznite.

– Ali za nešto gde su stvari tako očigledne, gde nema nikakve sumnje, ne mislim da to može da proizvede bilo kakav problem, osim što mislim da bi zaista dobro delovalo u smislu prevencije i većeg straha onih koji smatraju da je moguće da takve zločine izvrše – naglasio je Vučić.

Predsednik je zapitao kako se svako u Srbiji oseća kada čuje da je neko nevino dete stradalo zbog ludaka i psihopata koji, umesto da odvedu dete u bolnicu ili u dom zdravlja, u prvu ambulantu, uzmu i ubiju dete.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x