STIŽE NOVA SNAŽNA OLUJA, REGION NA NOGAMA! Čeka nas još veći haos nego prošle srijede, izdato više upozorenja! (FOTO)

STIŽE NOVA SNAŽNA OLUJA, REGION NA NOGAMA! Čeka nas još veći haos nego prošle srijede, izdato više upozorenja! (FOTO)

Prema prognozi DHMZ-a, danas na snazi je narančasto upozorenje za splitsku i dubrovačku regiju, zbog visokih temperatura i mogućeg toplinskog vala, moguća je grmljavina, mjestimice jak i olujan vjetar te tuča u prijepodnevnim satima na sjevernom Jadranu – osobito Istri, poslije 16 sati i Gorskom kotaru, karlovačkom području uz granicu sa Slovenijom, a poslije 18 sati Zagorju i Međimurju, piše 24sata.hr.

Za sutra izdano je narančasto upozorenje za zagrebačku i riječku regiju na moguće nevrijeme te za splitsku i dubrovačku regiju na toplinski val, objavili su iz Ravnateljstva civilne zaštite. Prema upozorenjima DHMZ-a, nevrijeme u zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj i riječkoj regiji može se očekivati i tijekom noći.

Javljaju da će sutra biti promjenljivo i vrlo nestabilno uz pljuskove i grmljavinu, mjestimice i olujna nevremena, već u noći u zapadnim predjelima. U Dalmaciji najviše sunčanih razdoblja.

Vjetar umjeren do jak jugozapadni na Jadranu i jugo, u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti prolazno i olujan. Najniža temperatura zraka od 18 do 22, na Jadranu između 24 i 29 °C. Najviša dnevna od 27 i 32, u Dalmaciji i do 35 °C.

Nevrijeme i u Sloveniji

Oglasila se i Agencija Republike Slovenije za okoliš (ARSO), koja je za poslijepodne za sjever Slovenije izdala narančasto upozorenje zbog mogućnosti jačeg lokalnog nevremena Upozorenje za sjeverozapad zemlje vrijedi od 19 sati, a za sjeveroistok od 18 sati.

Upozoravaju na mogućnost tuče, jakih udara vjetra, udara munje i obilnih padalina, prenosi RTV Slovenija.

Bitno je naglasiti da će nevrijeme nakon Hrvatske zahvatiti Srbiju, a vrlo moguće i našu Bosnu i Heregovinu.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x