NIJE GOTOVO, SUPERĆELIJSKA OLUJA STIŽE PONOVO Meteorolog Ristić Iznio DRAMATIČNU Prognozu! Evo Kada Komšije Očekuje Opasno Nevrijeme

NIJE GOTOVO, SUPERĆELIJSKA OLUJA STIŽE PONOVO Meteorolog Ristić Iznio DRAMATIČNU Prognozu! Evo Kada Komšije Očekuje Opasno Nevrijeme

Meteorolog Ivan Ristić objavio je na svom Fejsbuk nalogu da nas tokom sutrašnjeg dana, posebno u večernjim satima očekuju oluje.

Naime, prema posljednjim najavama italijanskih meteorologa, dolazak hladnijeg i nestabilnog vazduha spuštaće se iz sjeverne Evrope prema Lombardiji, prenio je ilmeteo.it, a prema riječima Ristića ova prognoza odraziće se i na Srbiju.

Kako stoji u prognozama, superćelijsku pojavu će pratiti jaki pljuskovi, česta električna aktivnost, grad i jaki udari vjetra.

– Od sutra veče, važi i za Srbiju – istakao je Ristić.


FOTO: PRINTSCREEN/ILMETEO.IT

Upozorenje za područje Srbije na naglu promjenu vremena

“U utorak krajem dana na severu, a u sredu i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, plјuskove, grmlјavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmlјavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)”, upozorio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U cijeloj Srbiji danas je na snazi narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura, dok je u Bačkoj i Banatu upaljen i žuti meteo alarm zbog grmljavine.

Narandžasti meteo alarm znači da je vrijeme opasno.

“Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe”, objavio je RHMZ.

Kurir.rs/ilmeteo.it

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x