U Beogradu Je Juče Saslušana Majka Dečaka Koji Je Izvršio Masakr U Osnovnoj Školi “Vladislav Ribnikar” 

U Beogradu Je Juče Saslušana Majka Dečaka Koji Je Izvršio Masakr U Osnovnoj Školi “Vladislav Ribnikar” 

U Beogradu je juče saslušana majka dečaka koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” . Odgovorila je na deset pitanja. Kurir saznaje da se dječak predomislio, da je prije masakra htio pozvati majku da dođe po njega, ali je ipak odlučio da izvrši ovaj strašni masakr.

Sa njegovom majkom je obavljen razgovor kako bi se utvrdilo da li je bilo zanemarivanja ili zlostavljanja dječaka. Dječakov otac je u pritvoru i optužen za krivično djelo protiv javne sigurnosti. Koje su kazne zaprijećene za navedena djela, koje su optužbe i kako se mogu teretiti roditelji čije dijete počini teško krivično djelo, ali i šta je pronađeno u telefonu dječaka ubice i koji bi od sedam dokaza mogao biti presudan u vještačenju?

06:11

24 SATA PRE MASAKR OD DJETETA JE POSTAO UBICA Stručnjak: Roditelji su morali primijetiti da se DEŠAVA NEŠTO Užasno

Advokat Jovanka Zečević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić razgovarali su o ovoj temi sa Snežanom Petrović, urednicom i voditeljkom Jutarnjeg programa Kurir TV Redakcija .

Država planira izgradnju memorijalnog centra u “Ribnikaru”

Država planira da izgradi memorijalni centar u Osnovnoj školi Vladislav Rybnikar, a uz konsultacije sa arhitektima koji su projektovali memorijalni centar na norveškom ostrvu Utoja, posvećen žrtvama Andreasa Brejvika, saznaje Kurir.

Ideja je da arhitekte iz Norveške posete Beograd početkom juna, a prema nezvaničnim podacima, u timu koji je projektovao memorijalni centar u Utoji su i četiri arhitekte iz Srbije.

Država planira da u Beograd pozove arhitekte koji su radili na Memorijalnom centru na ostrvu Utoja u Norveškoj, posvećenom žrtvama Andreasa Brejvika, koji je 2011. godine ubio 77 ljudi, uglavnom tinejdžera.

00:57

Država planira izgradnju memorijalnog centra u Ribnikaru

Vlada Srbije želi da se konsultuje sa ovim stručnim timom oko rekonstrukcije Osnovne škole @Vladislav Ribnikar” u Beogradu, gde je 13-godišnji dečak ubio devetoro dece i čuvara škole. Taj plan će biti realizovan ukoliko roditelji žrtava, kao i ostali čija deca pohađaju nastavu u toj školi, prihvate ideju.

Na Memorijalnom centru u Utoji radila su i četiri arhitekta iz Srbije. Građevinska dozvola je izdata, samo je pitanje kako će se to izvesti. Spomenik žrtvama masakra u Utoji sastoji se od 77 bronzanih stubova koji predstavljaju svaku od žrtava napada u Norveškoj.

Jovanka Zečević
FOTO: KURIR TV

– U ovoj situaciji je mnogo drugačije nego u sličnim prethodnim. Ova zlostavljanja su bila evidentna u ranijim slučajevima, uz razne povrede djece, koja su bila zanemarivana i zlostavljana. U ovoj situaciji, ovaj akt je osporen kao dokaz. Uzimajući u obzir informacije iz medija, radi se o veoma kontroverznoj situaciji vezanoj za zanemarivanje, koja se teško može tretirati kao klasično zanemarivanje djeteta. Ovdje možda roditelji nisu željeli vidjeti pravo stanje djeteta i priznati da njihovo dijete ima problema. Kao roditelj, ne mogu a da ne primijetim nešto u njegovom ponašanju. Roditelji moraju biti svjesni stvarnih problema koje dijete ima, a to treba zanemariti. Konkretno, nisam sigurna da li će se to tretirati kao krivično delo – kaže Jovanka Zečević.

Ljubiša Božić
FOTO: KURIR TV

Forenzičar je prokomentarisao slike oružja pronađenog u dječakovom telefonu.

– Sve što je već verifikovano sa laptopa i telefona su sporedni i ne toliko bitni delovi. O zločinu se ne zna ništa, od kretanja do oružja koje je koristio. U cijelom slučaju dominira kako je to učinio neko mlađi od 14 godina i zašto, te gdje su roditelji u svemu tome. Otac je u pritvoru, majka je na saslušanju, to je normalno da se ne donese zaključak. Na ekskurziji je sedam dana spavao na fotelji, ponašao se drugačije od ostalih vršnjaka. S druge strane, nemoguće je da se pored nas u kući dogodi nešto tako intenzivno kao što je prelazak iz djeteta u masovnog ubicu., ne primjećujući ništa. Evidentno je da nije glup, a radnje su imale pripremni i kritični dio i onih 24 sata prije kobnog događaja morali su biti evidentni njegovoj okolini. Pazite, to je dječak od 13 godina gdje već imaju pravo na samostalnost. Ali, to zapažanje je bilo na nivou da to nisu registrovali, da se nešto u njemu obično pokvari – Božić je.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x