SVE DOMAĆICE U MAKEDONIJI PRAVE PINĐUR PO OVOM NJIHOVOM TRADICIONALNOM RECEPTU: Najveći gurmani se slažu da ljepšeg nema

SVE DOMAĆICE U MAKEDONIJI PRAVE PINĐUR PO OVOM NJIHOVOM TRADICIONALNOM RECEPTU: Najveći gurmani se slažu da ljepšeg nema

Originalni recept za makedonski pinđur obavezno sačuvajte, jer ćete po njegovim smjernicama napraviti najukusniju zimnicu!

Našu susedi u Makedoniji su poznati po fenomenlanoj kuhinji, a njihovim spevijalitetima i najveći gurmani ne mogu da odole! Zimnica im je posebna priča, te sve domaćice traže njihove recepte, zato je pred vama tradicionalan makedonski način pravljenja pinđura.

Sastojci:

3 kg crvene paprike
1,5 kg patlidžana
1,5 kg paradajza
150 g belog luka
2 dl ulja
250 g ljutih papričica
Kašika šećera i soli

Priprema:

Patlidžan, paprike i paradajz ispecite, oljuštite i sameljite na mašini za meso.

Kao i za ajvar, u veću šerpu stavite ulje da se zagreje pa uspite mleveno povrće. Dok se sve polako krčka dodajte so, šećer i nasjeckani bijeli luk. Pustite da se lagano dinsta 10-15 minuta. Pred sami kraj dodajte ljute papričice koje ste prethodno lagano prepekli, ali pazite da se ne raspadnu, treba da ostanu cijele.

Vruć pinđur sipajte u tople, sterilizovane teglice, odmah ih zatvorite i okrenite naopačke pa ostavite da se hlade preko noći.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x