KONAČNO PRONAĐENI OSTACI ANE VOLŠ? Policija češlja ulicu pored autoputa – Brajan Volš u panici

KONAČNO PRONAĐENI OSTACI ANE VOLŠ? Policija češlja ulicu pored autoputa – Brajan Volš u panici

Istražitelji su u utorak viđeni kako pretražuju šumovitu oblast pored glavnog auto-puta u mjestu Pibodi, u Masačusetstu. Kako prenose američki mediji, istraga je povezana sa smrću i nestankom Ane Volš.

-Tim državne policije Masačusetsa obišao je ulicu Burbon u blizini puta nakon što su dva člana zajednice, koji nemaju veze sa krivičnim gonjenjem Brajana Volša, kontaktirala istražitelje i rekla im da bi to područje “moglo da bude od interesa – rekao je portparol za Okružno tužilaštvo u Norfolku.

On je dodao da detaljna pretraga područja “nije dala ništa novo” u vezi sa slučajem, koji je ranije ove godine izazvao interes javnosti u SAD, prenosi “Boston25njuz”.

Brajanu Volšu (46), optuženom za ubistvo supruge suđenje će biti nastavljeno 23. avgusta pred sudom u Norfolku, u Masačusetsu, a tereti se za ubistvo i uništavanje tijela svoje supruge.

U martu je velika porota okruga Norfolk optužila Brajana za ubistvo, dovođenje u zabludu policijske istrage i nepropisno prenošenje ljudskog tijela.

431350-ana-vols-f

Foto: Printscreen 

Tužioci su tvrdili da je Brajan Volš ubio svoju ženu u njihovoj kući u Kohasetu za Novu godinu, raskomadao njeno telo i bacio njene ostatke na više autobuskih stanica. Njihova djeca su navodno u to vrijeme bili kod kuće.

Istražitelji sumnjaju da su Anini odbačeni ostaci možda spaljeni u objektu za smeće. Potraga u utorak uslijedila je više od osam mjeseci nakon što su istražitelji pretražili obližnju stanicu za transfer kontejnera, gdje su pronađeni testera za metal i krvlju natopljeni tepih za koji se vjeruje da sadrži biološke dokaze.

Rečeno je da su drugi dokazi prikupljeni iz 10 kesa za smeće koje su odložene u kontejner u stambenom kompleksu majke Brajana Volša.

Neki od tih dokaza uključivali su deo ogrlice koju je Ana nosila, Prada torbicu, karticu vakcine protiv COVID-a sa njenim imenom i druge predmete koji sadrže i Brajanov i Anin DNK.

Podsjetimo, na posljednjem ročištu tužilaštvo je iznijelo i neka nova saznanja – poput onog da je Volš sumnjao da ga supruga vara i da je zato, preko svoje majke, unajmio privatnog detektiva da je prati. Volšova advokatica takođe je prvi put opširno govorila o izrečenim optužbama i jednu po jednu ih je negirala ili nudila alternativno objašnjenje. Prvi put su iznijeti i detalji koji ukazuju da je motiv zločina mogao biti novac.

Volš je povremeno odmahivao glavom dok je slušao optužbe.

Tužilaštvo je iznijelo do sada nepoznata saznanja o tome da je Brajan Volš sumnjao da njegova supruga ima aferu sa drugim muškarcem u Vašingtonu, te je 26. decembra 2022. unajmio privatnog detektiva preko svoje majke.

Takođe je često posećivao Instagram profil jednog od njenih prijatelja. Prema navodima tužilaštva, 27. decembra je na internetu pretraživao kako da se razvede.

Ana Volš je, prema navodima tužilaštva, 28. decembra rekla prijateljici da želi da napusti Brajana i odseli se sa djecom u Vašington. Brajan nije mogao da se seli iz Masačusetsa, jer je bilo u toku suđenje po optužbama da je prodavao falsifikovane slike Endija Vorhola.

U novogodišnjoj noći, Volšove je u kući posjetio zajednički prijatelj, večerali su i slavili Novu godinu, a djeca su spavala. Prijatelj je napustio njhovu kuću oko 1.30 ujutru i to je posljednji put da je Ana Volš viđena živa, navodi tužilaštvo.

1315417-3313338-anabrajanvolsfotoprivatnaarhiva7-ff-ff

printscreen/društvene mreže

Na saslušanju su ponovljena ranije iznijeta saznanja o tome da je Volš u ranim jutarnjim satima 1. januara, a i narednih dana, pretraživao internet da vidi „poslije koliko vremena tijelo počinje da se osjeća“, ali i koliko je potrebno da se čeka da se neko proglasi mrtvim i da se pokupi njegovo životno osiguranje. To do sada nije bilo pominjano u ovom slučaju, a moguće je da se tumači kao motiv jer bi Brajan Volš dobio taj novac u slučaju Anine smrti – 2,7 miliona dolara.

Podsjetimo, Ana Volš, američka državljanka porijeklom iz Beograda, nestala je 1. januara i njen suprug je rekao da je iz Kohaseta u Masačusetsu, gdje su živjeli, otputovala u Vašington, gdje je radila.

Međutim, njen poslodavac je tri dana kasnije prijavio nestanak. U istrazi su kasnije pronađeni materijalni dokazi koji, prema optužnici, ukazuju da je Brajan Volš ubio Anu, raskomadao njeno tijelo i uništio posmrtne ostatke.

U podrumu njihove kuće pronađeni su i noževi sa tragovima krvi, a internet pretrage Brajana Volša pokazale su da je tražio informacije o tome kako da se otarasi tijela.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x