OPASNOST! UPALJEN CRVENI METEOALARM! Sprema Se Pravi Potop, Sručiće Se Mjesečna Količina Kiše U Jednom Danu: EVO I GDJE

OPASNOST! UPALJEN CRVENI METEOALARM! Sprema Se Pravi Potop, Sručiće Se Mjesečna Količina Kiše U Jednom Danu: EVO I GDJE

Republički hidroemetorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature koje je zahvatilo sjeverozapadne krajeve Srbije krajem dana i tokom noći ka nedjelji, kao i u nedjelju proširiti i na ostale krajeve Srbije uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vjetrom i velikom količinom padavina.

Obilne padavine očekuju se sutra, posebno u drugom dijelu dana, od 40 do 80mm, a lokalno i oko 100 mm za 24 sata, što predstavlja mjesečnu količinu padavina.

U Bačkoj je danas na snazi crveni meteo-alarm, što znači da je vrijeme vrlo opasno.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vrijeme, na snazi je u Sremu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim sjeverozapadnim vjetrom koje će večeras i tokom noći zahvatiti područje Beograda inteziviraće se sutra, pa se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama od 30 do 60 mm za 24 sata, lokalno i više.

(Izvor: Srbija Danas/Novosti)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x