PRIMITIVNA REAKCIJA NENADA STEVANDIĆA: Helez bi trebao proložiti specijalističku potvrdu da nije..

PRIMITIVNA REAKCIJA NENADA STEVANDIĆA: Helez bi trebao proložiti specijalističku potvrdu da nije..

Predsjednik Skupštine RS Nenad Stevandić reagirao je primitivnom uvredom na račun ministra Zukana Heleza koji je najavio da će podnijeti krivičnnu prijavu protiv Dodika, Goganovića i jednog pukovnika zbog prisustva obilježavanju 9. januara. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je ministu odbrane u Vijeću ministara Zukanu Helezu da se, prije nego što podnese krivične prijave zbog obilježavanja 9. janauara, Dana Republike, informiše o pravu kako bi znao da se taj datum uvijek slavi po zakonu i ustavu. 

Stevandić je kazao da bi Helez, također, trebao priložiti potvrdu specijaliste da nije neuravnotežen. 

“Deveti januar se uvijek slavi po zakonu i ustavu i nikad nije bio bez pravnog legitimiteta. Isto tako, nikada nije bio bez prisustva mržnje koja od svoje zaslijepljenosti ne vidi ni pravne akte, ni naše demokratske principe i volju naroda”, rekao je Stevandić. 

Helez je rekao da će podnijeti krivične prijave protiv predsjednika Repulike Srpske Milorada Dodika, zamjenika ministra odbrane Aleksandra Goganovića i jednog pukovnika zbog obilježavanja i prisustva obilježavanju 9. januara. 

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x