“ŠUTIO SAM ZBOG ŽRTAVA…” Prva ispovijest ROĐAKA MALOLJETNOG UBICE s VRAČARA: Ovo je PRAVA ISTINA O PORODICI dječaka

“ŠUTIO SAM ZBOG ŽRTAVA…” Prva ispovijest ROĐAKA MALOLJETNOG UBICE s VRAČARA: Ovo je PRAVA ISTINA O PORODICI dječaka

Pisac Vladimir Kecmanović našao se na udaru javnosti kada je objavljen tekst koji optužuje pisca da je svojom knjigom “Kad đavoli polete” bio inspiracija maloljetnom dječaku ubici, koji je početkom maja počinio masovno ubistvo u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Da stvar bude još gora, pisac ima isto ime i prezime kao otac dječaka ubice, a i dalji su rod, piše Blic.

– Ne znam kako bi takav idiotizam mogao da se komentariše. Kada se desilo to ubistvo, zbog istog prezimena kao najmlađi masovni ubica na svetu, bilo je raznih budalaština na društvenim mrežama na koje nisam ni reagovao, pre svega zbog pijeteta prema žrtvama i njihovim porodicama – kaže pisac.

vladimir-kecmanovic

Foto: TV Prva printscreen

U početku su ga svi pomiješali sa ocem maloletnog masovnog ubice, a kako kaže, sa tom porodicom je u dalekom srodstvu.

– Poznajem oca i ne mogu ništa loše da kažem, istraga će utvrditi šta je i kako. Angažovao sam advokata koji će utvrditi ko stoji iza ovoga. Mnogo je imbeciliniji napad na knjigu. Da nije ovako strašan kontekst, bilo bi smešno. Moj roman govori o orvelovskom svetu i on je metafora tog sveta. A upravo ovo što se događa nam i govori o tome. Iako deluje nemoguće, izgleda da možete da budete napadnuti zbog fikcije – kaže pisac.

343987728-754524253010396-1712835009303650889-n

Foto: Srbija Danas

Ipak, ističe, da to nije najgore.

Ogroman broj mladih ljudi mu šalju zahtjeve za prijateljstvo zbog prezimena Kecmanović

– Zbog imena i prezimena ja dobijam neograničen broj zahteva za prijateljstvo mladih iz svih krajeva sveta koji su članovi fan grupa dečaka ubice. Potpuno neverovatno. I to da najmlađi masovni ubica na svetu postaje zvezda velikog broja ljudi. U ovom trenutku ja ne vidim ništa drugo do vraćanje Bogu. Ja drugo rešenje ne vidim – kaže Vladimir Kecmanović.

Da li ste krivi ili niste krivi nije važno, važno je samo da ste nekome zapali za oko, ističe dalje. Na pitanje da li zna da ga optužuju da je nasilje počelo od “Senke nad Balkanom”, ističe da to nije vidio.

342289159-137626135957449-9218372770105300450-n

– Svako umetničko delo, ako je dobro, govori protiv nasilja. Mi ne živimo u vremenu u kome umetnička dela utiču na mlade, u kome idiotizam utiče na mlade. Ovo je vreme u kome budala ima prednost – rekao je Vladimir Kecmanović za “Prvu” i dodao da se nada da će sve preduzete mjere pomoći žrtvama ovog stravičnog masakra.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x