KLJUČNI SVJEDOK IZ APATINA: “Vidio sam dječake u Dunavu, djelovalo je kao da se igraju, a onda im je prišao jedan čovjek”

KLJUČNI SVJEDOK IZ APATINA: “Vidio sam dječake u Dunavu, djelovalo je kao da se igraju, a onda im je prišao jedan čovjek”

Potraga za dječacima P. B. (10) i A. M. (11) koji su nestali u ponedjeljak u Apatinu nastavljena je i jučer, treći dan zaredom, i sve nadležne ekipe nastaviće da tragaju za njima dok ih ne pronađu, a kako Kurir prenosi, postoji svjedok koji je kobnog dana vidio dječake kako se kupaju u Dunavu!

Čovjek koji je 29. maja popodne vidio dječake u vodi na mjestu na kom su pronađeni njihovi bicikli i obuća, ispričao je za Kurir da je tada, kao i svakog dana šetao poslije ručka, i da je dok je prolazio šetalištem primijetio da se dječaci igraju u vodi.

– Primijetio sam da neka dva čovjeka sjede na klupi, a onda sam videio i dječake. Izgledali su mi starije, kao da imaju oko 15 godina. Onako kako sam prolazio, bacio sam pogled na njih i djelovalo mi je kao da je sve u redu, kao da znaju da plivaju. Vidio sam kad je jedan dečak drugog uhvatio za glavu, ali mislio sam da je to neka njihova dječija igra, zaista ništa nije djelovalo sumnjivo, naprotiv, mislio sam da se zabavljaju. Tako je izgledalo – isrpičao je ovaj Apatinac za Kurir vidno uznemiren.

Nisu dozivali pomoć

On naglašava da mu je žao što se sve tako desilo, kao i da bi sigurno skočio u vodi i pomogao djeci da je znao šta se dešava. Prema njegovim riječima, dječaci nisu dozivali pomoć, niti je čuo da viču bilo šta drugo.

– Nisam mnogo obraćao pažnju, jer oni nisu zvali upomoć, a onda im je prišao i jedan čovjek, crn onako i visok. Nisam čuo baš šta ih je pitao. Čini mi se da je neko rekao: “Otišao je kući”. Tako je taj razgovor djelovao skroz uobičajeno. Ja sam nastavio svojim putem, jer ništa mi nije ukazivilo na to da treba da se zabrinem za dječake ili da su oni u opasnosti – kaže nam on i dodaje da je tek kasnije iz priča shvatio da je u pitanju treći dječak, koji je ranije bio sa P. B. i A. M.

Podsjetimo, mještani Apatina su ranije ispričali za Kurir da je treći dječak, prije nego što su ovi dječaci riješili da se rashlade u Dunavu, navodno otišao kući.

Ključni svjedok nestanka dječaka, još nam je ispričao da se jako potresao kada je čuo šta se zapravo desilo.

– Kad sam čuo šta se desilo nisam mogao da vjerujem, stalno mislim kako sam možda mogao da ih spasem – kaže nam ovaj čovjek.

Kako saznajemo, roniocima i građanima koji su se dobrovoljno uključili u potragu za mališanim vremenski uslovi i vodostaj Dunava znatno otežavaju potragu.

– Vidljivost je znatno smanjena, maltene je na nuli, i jako je teško da se bilo šta primijeti u ovako dubokoj vodi. Zato se prvo obilježi mjesto na kom ronioci smatraju da bi nešto moglo da bude kao trag, a onda se teren opipava – kaže izvor Kurira.

Podsjetimo, najbliži, želeći da vjeruju da su dječaci živi, oblijepili su grad plakatima na kojima mole sve za informacije ako o kretanju dječaka, koji su braća, ali ne rođena, spornog dana.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x