DANAS JE NAJMOĆNIJI DAN U GODINI, 1 STVAR OBAVEZNO MORATE URADITI: Kažu da se OSTVARUJE SVE

DANAS JE NAJMOĆNIJI DAN U GODINI, 1 STVAR OBAVEZNO MORATE URADITI: Kažu da se OSTVARUJE SVE

Na osnovu kosmičke prognoze, duhovno značenje ljetnjeg solsticija 2023. je u pronalaženju ravnoteže u svom životu i skupljanju hrabrosti da budete najbolja verzija sebe

Ljetni solsticij, koji pada 21. juna 2023. godine, vezuje se za prvi dan ljeta. Označava tačku kada je Sunce na svom najvišem vrhu na nebu, a za one na sjevernoj hemisferi, to je i najduži dan u godini. Ali ljetnji solsticij je više od sezonske promjene — on takođe najavljuje promjene i nove početke u našim životima.

Na osnovu kosmičke prognoze, duhovno značenje letnjeg solsticija 2023. je u pronalaženju ravnoteže u svom životu i skupljanju hrabrosti da budete najbolja verzija sebe.

Na latinskom, solsticij znači „sunce koje miruje“, što upućuje na činjenicu da je Sunce napolju najduže vrijeme u godini. Drevne keltske, grčke i rimske kulture su ga posmatrale iz različitij razloga, od verskih ceremonija do određivanja vremena ciklusa usijeva. Vjeruje se, takođe, da su drevni spomenici građeni tako da se poravnaju sa Suncem tokom solsticija – poput Stounhendža, 5.000 godina starog kamenog kruga u Viltširu u Engleskoj. U narodnom predanju, duhovno značenje letnjeg solsticija je slavlje — najvetlijeg i najdužeg dana u godini, ljeta i predstojeće žetve.

1. Vrijeme je da zavirite u sebe

Letnji solsticij se odnosi na prirodu, ali takođe i na vaš odnos sa samim sobom, a unutrašnja refleksija je ogroman dio toga. Ove godine, to je posebno slučaj – mjesec i kometa Hiron, koji simbolizuju skrivene rane, oboje se povezuju u žestokom Ovnu oko ljetnjeg solsticija. „Dublje razmišljamo o našim greškama iz prošlosti i saosjećajno gledamo prema sebi“, kažu astrolozi.

2. Vrijeme je da slavite prirodu

Ljetni solsticij uvodi novu sezonu koja se odnosi na ljepotu koju priroda može da ponudi. Važno je da to proslavimo, i zbog toga se mnogi rituali ljetnjeg solsticija fokusiraju na izlazak napolje i boravak na svežem vazduhu, gledanje izlaska sunca, gledanje zalaska sunca ili dugu šetnju, piše Espreso.

3. Vrijeme je za nove početke

Na isti način na koji solsticij označava početak ljeta, on takođe predstavlja vreme za razmišljanje o sebi i radovanje onomu što dolazi. To je početak novog poglavlja, tako da je odlično vrijeme da napravite planove i pregledate svoje dugoročne ciljeve. „Ljetni solsticij je dan pun energije i važno vrijeme za postavljanje namjera za ostatak godine“, objašnjavaju astrolozi. „Simbolizuje prosperitet, ekstravaganciju i dobro raspoloženje“.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x