Željko Samardžić o borbi sa bolešću: “OD TOGA UGLAVNOM OBOLIJEVAJU ŽENE, A JA SE BORIM KAKO ZNAM I UMIJEM”

Željko Samardžić o borbi sa bolešću: “OD TOGA UGLAVNOM OBOLIJEVAJU ŽENE, A JA SE BORIM KAKO ZNAM I UMIJEM”

Pjevač Željko Samardžić progovorio je o borbi sa bolešću, zbog koje je morao da promijeni životne navike iz korijena.

– To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to – započeo je pjevač i otkrio da je imao Hašimoto jako dugo, ali je to tek kasnije otkrio:

– Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao – rekao je pjevač, a bolest Željka Samardžića promenila mu je životne navike.

– Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri meseca idem na kontrolu i vadim krv. Mene je bolest promenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše sve je okej.

Da ima Hašimoto, Željko Samardžić je, kako kaže, sasvim slučajno saznao.

– Otkrio sam tu bolest kad sam išao na operaciju nerva simpatikusa da se ne bih znojio, da bi se posle izvesnog vremena ispostavilo da se radi od Hašimotu, smanjenoj funkciji štitne žlezde – otkrio je Željko svojevremeno.

Pjevač je dodao da on i njegova suprug žive skromno od penzije.

– Imam svoju penziju, koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohteve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželeo. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvetom, kablovima… Velika mi je radost kad im javljam za koncert, verujem da ih ta vest često obraduje više nego mene – objasnio je pjevač.

(Story)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x