“OVO NIJE NORMALNO!” Ledenice Od Pola Kilograma Padale Na Italiju, Ima Mrtvih – Srbija Sledeća Na Udaru (VIDEO)

“OVO NIJE NORMALNO!” Ledenice Od Pola Kilograma Padale Na Italiju, Ima Mrtvih – Srbija Sledeća Na Udaru (VIDEO)

Još jedno, ekstremno jako nevreme, praćeno gradom i vetrom, zahvatilo je tokom popodneva sever Italije.

Milano i okolinu jutros oko 4 sata zahvatilo je nevreme sa jakom kišom, gradom i udarima vetra od više od 100 kilometara na sat, što je drugo nevreme u roku od nešto više od 12 sati.

Naime, juče oko 13.40, nevreme koje je izazvalo ogromnu štetu na objektima i automobilima dovelo je i do otežanog saobraćaja zbog drveća koje je palo na ulice i automobile, te je izdato i obaveštenje u pojedinim delovima grada da građani ne napuštaju domove.

Jedna 58-godišnja žena izgubila je život nakon što je drvo palo na nju. Avion koji je poleteo sa aerodroma u Milanu ka Njujorku morao je, zbog velike štete na staklima i kljunu, prinudno da sleti na aerodrom u Rimu.

Grad koji je padao bio je veličine loptica za tenis.

Veliki broj ljudi je samo par minuta nakon početka noćašnjeg nevremena na društvenim mrežama objavilo da u mnogim delovima grada nema struje, da su poplavljene kuće, da ih je probudio jak zvuk oluje na kakvu Milano do ove godine nije navikao, te su ovo nazvali apokalipsom.

Mnogi automobili su potpuno uništeni zbog jakog grada. Nebo iznad Milana je izgledalo kao “diskoteka” zbog munja koje su parale nebo.

– Ne nije kao i svakog leta, ovo jednostavno nije normalno – napisali su mnogi na internetu dodavši da je verovatno došao kraj sveta.

Ovo je treće ekstremno nevreme za manje od 48 sati koje je prouzrokovalo štetu i na usevima, pa će region Lombardije zatražiti od Vlade da proglasi stanje elementarne nepogode.

Civilna zaštita Italije na svom sajtu prikazuje u realnom vremenu nastanak oluja i izdala je saopštenje šta raditi i kako se zaštititi.

Meteorolog Ivan Ristić objavio je na svom Fejsbuk nalogu da nas sutra u večernjim satima očekuju oluje prenevši upozorenje iz Italije.

Naime, prema poslednjim najavama italijanskih meteorologa, dolazak hladnijeg i nestabilnog vazduha spuštaće se iz severne Evrope prema Lombardiji, preneo je ilmeteo.it, a prema rečima Ristića ova prognoza odraziće se i na Srbiju.

Kako stoji u prognozama, očekuju se “kritične” vremenske pojave, jaki pljuskovi, česta električna aktivnost, grad i jaki udari vetra.

https://www.facebook.com/ivan.ristic.1428/posts/5943942415711482?ref=embed_post

– Važi i za Srbiju od sutra uveče – istakao je Ristić i objavio da “sutra uveče sa osveženjem stižu i oluje”.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte još x